BOX BOX -AUTOPESULA PALVELEE TORIPARKISSA

Box Boxissa asiakkaan auto pestään pysäköinnin aikana. Yrittäjä Labinot Oranalle tärkeintä on hyvä asiakassuhde.

Salolaisesta Labinot Oranasta tuli pesulayrittäjä vähän vahingossa. Hänen pesulansa on palvellut asiakkaita Salon Kauppakeskus Plazassa jo kuutisen vuotta. Nyt Orana on innoissaan pesulan laajenemisesta Turkuun ja aivan uusista tiloista Toriparkissa.

Yrittäjä sai vapaat kädet pesulatilan suunnitteluun. Toriparkin Box Box -pesulassa voidaan pestä tunnissa 25 autoa.

– Ideana on, että asiakkaan ei tarvitse odottaa, vaan voimme pestä auton sillä välin, kun hän käy vaikka lounaalla tai ostoksilla. Hän voi pysäköidä mihin haluaa ja tehdä tilauksen toimistostamme – me hoidamme loput, Orana lupaa.

Labinot Orana pyörittää autopesulaa Salossa. Hän on odottaa innolla Toriparkin ja uuden pesulan avautumista.

Auto puhtaaksi hymyn kera

Tärkeintä Oranan pesulassa on hyvä suhde asiakkaisiin – se syntyy muun muassa siitä, että työ tehdään laadukkaasti ja asiakaspalvelu on erinomaista.

– Saamme asiakkailtamme tosi paljon positiivista palautetta sekä ideoita, miten voisimme palvella heitä entistä paremmin. Asiakkaamme toivoivat esimerkiksi omaa sovellusta, jossa olisi ajanvaraus, kanta-asiakasedut ja hinnastot, ja nyt meillä on sellainen.

Toriparkin pesulassa leanataan

Kun yritykseen palkataan uusia työntekijöitä, Orana kiinnittää huomiota työntekijän haluun tehdä ja oppia lisää. Vaikka pesulatyö on aika simppeliä, yrityksessä on kehitetty toimintaa lean-ajattelun mukaan.

– Leanista on ollut todella paljon apua työhömme. Työstämme on tullut leanin ansiosta paljon sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun turhat askeleet on karsittu pois. Hyvä esimerkki siitä on, että muutamia vuosia sitten jouduimme sesonkiaikoina antamaan pesuaikoja vasta parin päivän päähän, mutta nyt asiakkaat joutuvat odottamaan korkeintaan muutaman tunnin, Orana iloitsee.

Toriparkin uudessa pesulatilassa lean-ajattelusta on voitu ottaa kaikki irti. Pesulan palveluihin kuuluvat kaikki pesuista ja desinfiointikäsittelyistä erittäin tarkkoihin maalipinnan kiillotuskäsittelyihin. Pesula työllistää neljä henkilöä, ja yrittäjä itse on paikalla käynnistämässä toimintaa.

– Haluan olla varmistamassa, että kaikki lähtee käyntiin hyvin.

Artikkeli on julkaistu syyskuussa 2020 Uusi Turku -lehdessä.