TURUN TORIPARKKI AVASI OVENSA JA TARJOSI ILMAISEN PYSÄKÖINNIN

Turun Toriparkki avasi ovensa asiakkaille 16.12. klo 10.00. Toriparkki oli avoinna joulukuussa klo 10-22, ja pysäköinti olo ilmaista jouluaattoon asti. Vuoden 2021 alusta asti parkki on avoinna 24/7.

Turun keskustan saavutettavuus on parantunut merkittävästi, kun Kauppatorin on avattu yli 600 parkkipaikan pysäköintihalli. Keskustassa asioiville on jatkossa tarjolla ympärivuorokautinen pysäköinti aivan ytimessä viikon jokaisena päivänä, kellonympäri.

Vuoden 2020  loppuun asti Toriparkki on poikkeuksellisesti avoinna klo 10-22.

Pysäköintitilat avattiin klo 9.30 leikkaamalla nauha ja pysäköimällä ensimmäinen auto Toriparkkiin. Kaupunginjohtaja Minna Arve avasi laitoksen leikkaamalla nauhan Toriparkin sisään- ja ulosajon kohdalla Yliopistonkadulla.

Ilmainen pysäköinti jouluaattoon 2020 asti

Vallitsevan koronatilanteen takia varsinaisia avajaisia ei järjestetty. Osa avajaisiin aikaisemmin varatuista varoista on käytetty lahjoittamalla kaikille Turun ekaluokkalaisille heijastinliivit lisäämään turvallisuutta pimeään talviaikaan.

Toriparkki halusi osaltaan myös tukea keskusta-alueen kauppaa tarjoamalla pysäköinnin jouluun, 24.12.2020, asti veloituksetta, joka päivä aukioloajan klo 10-22.

Kolme kulkua katutasoon

Toriparkin käyttöönotto käsitti molemmat pysäköintitasot sekä Kauppatorille johtavat, osana tulevia paviljonkirakennuksia olevat, kolme porrashuonetta.  Porrashuoneista on kulku Aurakadulle sekä Eerikinkadun ja Kauppiaskadun risteysalueelle ja väliaikaiselle torille. Yhteydet on toteutettu kolme metriä leveinä katettuina ja valaistuina kulkuteinä.

Vuoden 2021 aikana valmistuvat Torin pinnalle porrashuoneita ympäröivät Paviljonkirakennukset, pääosa torin pinnasta sekä muun muassa wc-tilat sekä yhteydet lähikortteleihin.