UUSI, UPEA KAUPPATORI

Toriparkin rakentamisen myötä Turun kaupungille avautui mahdollisuus päivittää kauppatoria kaupunkilaisten nykytarpeiden mukaiseksi. Kauppatorin uudistus on osa keskustan kehittämisen kärkihanketta.

Turun kaupunki järjesti kauppatorin uudistamisesta suunnittelukilpailun, jonka tarkoituksena oli tuoda kokonaisvaltainen suunnitelma torin toteutuksen lähtökohdaksi. Kilpailutehtävänä oli laatia idearikas, toiminnallinen, visuaalisesti kiinnostava ja korkeatasoinen kokonaissuunnitelma Turun kauppatorille.

Suunnittelukilpailun voittajatyö ratkesi kesällä 2020. Sekä tuomariston että kaupunkilaisten suosikiksi nousi ehdotus nimeltään Saariston sydän, joka on Sigge-Valoa-Loci-työryhmän tuotos. Sigge Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mäki kertoo suunnitelman pääteemojen korostavan erityisesti toiminnallisuutta, harmonisuutta ja monipuolisuutta – ja on ennen kaikkea aikaa kestävä.

Uuden kauppatorin havainnekuva

Torikokonaisuuden kruunaavat Turun kauppatorille tulevat paviljonkirakennukset. Paviljongit ovat Schauman Nordgren Architectien käsialaa ja valmistuvat vaiheittain torikokonaisuuden valmistuessa. Kaikkiaan kauppatorille tulee kolme paviljonkia, joista jokaisesta on porras- ja hissiyhteys Toriparkkiin. Paviljonkeihin toteutetaan taukotilat paikallisliikenteen bussikuskeille. Muista paviljonkitiloista Turun kaupunki järjestää parhaillaan vuokralaiskilpailutusta, ja todennäköisesti kauppatorin paviljonkeihin on odotettavissa ravintola- ja kahvilapalveluja.

Lue lisää uudesta kauppatorista Turun kaupungin sivuilta.

Uusi kauppatori